ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ - CHIP TUNING

ΕΠΙΒΑΤΙΚΑ - ΦΟΡΤΗΓΑ - ΑΓΡΟΤΙΚΑ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ - ΣΚΑΦΗ

Αναβάθμιση ECU με επαναχαρτογράφηση

Τι είναι η αναβάθμιση ECU

Αναβαθμίζοντας την Μονάδα Ελέγχου Κινητήρα (ECU tuning) ή αλλιώς τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου μπορούμε να εκμεταλλευτούμε περισσότερη ιπποδύναμη και ουσιαστικά να έχουμε μια πολύ καλύτερη απόδοση του κινητήρα. Επαναπρογραμματίζοντας τον εγκέφαλο μπορούμε να βελτιώσουμε τις τιμές ισχύος και ροπής και να διευρύνουμε τη δύναμη του γκαζιού αυξάνοντας την απόκρισή του.

Οφέλη της αναβάθμισης ECU

Συνολικά με την αναβάθμιση του εγκεφάλου μπορούμε να εκμεταλλευτούμε πολύ καλύτερα τις δυνατότητες του αυτοκινήτου μας, μειώνοντας παράλληλα και τα κόστη. Η λειτουργία του αυτοκινήτου γίνεται γενικά πιο άνετη και ξεκούραστη. Πιο συγκριμένα τα οφέλη είναι:

  • Μείωση στην κατανάλωση καυσίμου
  • Αυξημένη ιπποδύναμη
  • Αυξημένη ροπή (λόγω της επιπλέον ροπής στο κάτω μέρος του φάσματος στροφών)
  • Καλύτερη απόκριση του γκαζιού (η αυξημένη ροπή απαιτεί λιγότερη πίεση στο γκάζι προκειμένου το όχημα να επιταχύνει ή να διατηρήσει σταθερή ταχύτητα)
  • Ομαλότερη απόδοση ισχύος
  • Ευκολότερη οδήγηση όταν το όχημα είναι φορτωμένο καθώς και κατά την ρυμούλκηση ή την ανύψωση (μείωση στροφών κινητήρα σε χαμηλές ταχύτητες)

Να σημειώσουμε επίσης ότι με την αναβάθμιση η κάρτα καυσαερίων στο ΚΤΕΟ εκδίδεται κανονικά.

Chip Tuning ή αλλιώς Επαναπρογραμματισμός εγκεφάλου

Γιατί να αλλάξουμε τις εργοστασιακές ρυθμίσεις της ECU

Είναι λογικό να αναρωτηθούμε γιατί να πρέπει να παρέμβουμε εμείς στην ECU του αυτοκινήτου μας για να πετύχουμε όλα τα παραπάνω οφέλη, και δεν μας προσφέρονται εξαρχής όταν αγοράζουμε το αυτοκίνητό μας από τις αυτοκινητοβιομηχανίες;

Ο βασικός λόγος που οι αυτοκινητοβιομηχανίες δεν παρέχουν αυτές τις επιπλέον δυνατότητες των ECU είναι γιατί πρέπει να είναι συμβατές με τις προδιαγραφές όλων των αγορών παγκοσμίως. Αυτό προϋποθέτει κάποιους συμβιβασμούς στις αρχικές ρυθμίσεις του εγκεφάλου. Για παράδειγμα, διαφορετικές χώρες έχουν άλλους κανονισμούς φόρου/εκπομπής, διαφορετικές φορολογικές ρυθμίσεις ανάλογα με την ιπποδύναμη, ποικιλόμορφη ποιότητα καυσίμων, ακόμα και ακραίες κλιματικές συνθήκες. Όλα τα παραπάνω θέτουν περιορισμούς στην λειτουργία της ECU.

Συνεπώς, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θυσιάζουν κάποιες από τις επιδόσεις του κινητήρα, προκειμένου να τηρηθούν όλες οι προδιαγραφές όλων των αγορών και να προχωρήσουν τα αυτοκίνητα στην παραγωγή. Παρόλο που υπάρχουν λοιπόν οι δυνατότητες μεγαλύτερης απόδοσης του κινητήρα, οι εργοστασιακές ρυθμίσεις τις έχουν περιορίσει κατά την χαρτογράφηση του εγκεφάλου.

Η επαναχαρτογράφηση ή αναβάθμιση της ECU λοιπόν, «απελευθερώνει» το αυτοκίνητο από την «κρυμμένη» από το εργοστάσιο ιπποδύναμη, και βελτιστοποιεί την απόδοση του κινητήρα!

Ενδιαφέρεστε για chip tuning; Ρωτήστε μας πληροφορίες & τιμή για το δικό σας αυτοκίνητο.